Linia anticorupție IPM: (022) 78 38 31

Cancelaria IPM: (022) 22 69 41

Linia verde IPM: (022) 22 69 51

Autoritățile locale și inspectorii de mediu din Rîșcani acționează rapid pentru a gestiona situația

20/12/2023 |

Într-un eveniment alarmant, în raionul Rîșcani a fost identificat primul caz de morbiditate în masă la lebede în bazinul de apă din intravilanul localității Racaria, la data de 20 decembrie 2023. 

Inspectorii de mediu din Rîșcani au reacționat prompt și au notificat de urgență administrația publică locală Racaria, Stația Sanitar-Epidemiologică și Agenția Națională pentru Sigurnța Alimentelor.

În prezent, se desfășoară operațiuni pentru recuperarea cadavrelor de pe suprafața apei și de la maluri, iar zonele afectate sunt supuse unor ample procese de dezinfectare. 

Autoritățile locale au luat măsuri pentru a atenționa cetățenii din proximitatea bazinului de apă cu privire la modul de întreținere a păsărilor domestice și riscurile potențiale.

Situația ridică semne de întrebare cu privire la cauzele acestei morbidități în masă și necesită o investigație amănunțită pentru a identifica factorii implicați. 

Inspectorii de mediu și autoritățile competente lucrează împreună pentru a stabili originea acestei probleme și a preveni eventualele extinderi ale fenomenului.

#Inspectorat